August
12
23:22
Healthy lifestyle

Donormil and alcohol

Земајќи дрога, многу често се загрижени во врска со компатибилноста на одредена лекови со алкохол.Впрочем, и покрај некои нарушувања на здравјето, ние се уште се обидел да водат активен живот, оствари средба со пријатели и да го славиме празници.И што празник без алкохол?Ова е нашиот словенската традиција - за да го прослават забава и секогаш со алкохол.Во пост денес ние сакаме да се зборува за лек за третман на спиење нарушувања, кој се нарекува Donormil.Всушност, не толку многу за дрога, но за нејзината компатибилност со алкохол.

Значи Donormil - Француски дрога, чија активна состојка е doxylamine, има седативно дејство.Благодарение период Donormilu спиење се скратува, во вкупно времетраење и квалитетот на спиењето се зголеми.Едноставно кажано, Donormil - хипнотички лек кој е наменет за спиење нарушувања.

Поважно, Donormil врши нејзините терапевтски ефект само врз централниот нервен систем, па затоа се апсорбира од гастроинтестиналниот тракт е доста брзо.Во текот на третманот кои се движат од еден де

н до три недели, во зависност од степенот на нарушување и нарушувања на спиењето траење.Се разбира, од дозата и времетраењето на курсот треба да се утврди само од страна на присутните лекар.

Donormil обезбедува 7-8 часа на длабок сон, па ако се разбудам пред тоа, може да се јави конфузија, поспаност и вртоглавица.Тоа е причината зошто, а земајќи Donormila не се препорачува да возите или да ја завршат работата што бара голема концентрација и точност.

За компатибилност Donormila и алкохол, експертите јасно тврдат дека за да се овозможи таква комбинација во секој случај е невозможно.Прво, врз база на алкохол пијалоци и лекови за спиење се некомпатибилни а приори.Второ, алкохолот го зголемува ефектите од дрога, го забрзува предизвикува зависност и зависноста од апчиња за спиење.Едноставно кажано, ако ви се пие алкохол и Donormil, тогаш по некое време да се заспие на сопствените без лекови едноставно не може.На истовремен прием на алкохол и Donormila намалена чувствителност на лекот, толку многу почнуваат да се земе голема доза на апчиња за спиење.А тоа води до катастрофални резултати.

доза на апчиња за спиење на вишокот на внесување на алкохол нарушува координација и го зголемува поспаност.Во оваа состојба, човекот почнува да владее со себе лошо, што доведе до повреди и други непријатни последици.

важно да се напомене дека алкохолот сам по себе е депресивно на централниот нервен систем, па додека прима Donormila акција на едното и другото е зголемена.Да се ​​осигури дека таа комбинација не се умира, не може да не е експерт.Тоа е причината зошто многу често истовремена употреба на алкохол и апчиња за спиење доведува до смрт на пациентот.

Врз основа на горенаведеното, можеме безбедно да се каже дека приемот Donormila и алкохол е строго неприфатливо.И ако одлучите да се изгради вашиот сон, тогаш не добиваат алкохолни пијалоци пред крајот на третманот.

Ако од незнаење сте го користеле во лекување на алкохоличари, не заборавајте да се побара медицинска помош или да изврши гастрична лаважа постапка со користење на вода и да предизвикаат повраќање рефлекс.Имајте на ум дека токсични материи кои се формираат во комбинација хипнотички или алкохол, може да предизвика смрт.

Грижете се за себе и не се болни!